هفت هزار شهیده زن
به گزارش خبرنگار فضای مجازی انفاس و نقل از خبرگزاری ایسنا، در مراسم رونمایی از کتاب و فیلم زندگی شهیدان «نسرین افضل» و «مریم فرهانیان» ، سردار نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: ابعاد عظیم جهاد زنان در انقلاب و دفاع مقدس برای نسل امروز بسیار ناشناخته است و شاید عرصهای به این غربت و مظلومیت در جهاد فرهنگی و انقلابی نداشته باشیم. خیلی از ارزشها در این عرصه برای جامعه پنهان مانده، به گونهای که حتی برای خواص نیز به خوبی تبیین نشده است.
وی خاطرنشان کرد: رمزگشایی از عرصه جهاد و مقاومت زنان میتواند فضای جدیدی را در پیشبرد انقلاب و ارزشهای آن ایجاد کند. همچنین معرفی این بانوان شهیده در داخل کشور باعث تثبیت انقلاب میشود. در سطح بینالملل نیز کمک بسیاری برای شناساندن انقلاب اسلامی میکند و باعث میشود بستر تحولات بشری را به ارمغان بیاورد.
سردار نقدی گفت متاسفانه ما در عرصه معرفی بانوان شهیده هنوز در اول راه هستیم چرا که تا کنون توانستهایم شاید ۱۰ تن از ۷۰۰۰ بانوی شهیده را معرفی کنیم. اگر این عرصه به خوبی تبیین شود بخش بزرگی از آسیبها که گریبانگیر زنان و دختران جامعه ماست برطرف خواهد شد چرا که این شهیدان مانند اقیانوسی هستند که خیلی از ناپاکیها را از صحنه جامعه محو میکنند.
سردار نقدی با اشاره به عملکرد دستگاهها در حوزه آسیبهای اجتماعی تصریح کرد: بسیاری از دستگاهها و دستاندرکاران پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در حوزه بانوان میکوشند تا آسیبها را کاهش دهند این در حالی است که آنها هیچ افق روشنکنندهای را در پیش روی خود نمیبینند. تبیین حماسه، ایثار و ارواح آرمانی شهیدان زن برای جامعه حرکتی است که میتواند به یکباره صدها برابر از آسیبها را کاهش دهد و نتیجه بخش باشد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین یادآور شد: یکی از بزرگترین اتهاماتی که از سوی استکبار به ما وارد میشود بیاعتنایی به حقوق زنان است. آنها میخواهند ما را از این طریق منزوی کنند اما اگر بتوانیم این عرصه را خوب تبیین کنیم تمام این اتهامات علیه کشورمان بیاثر خواهد شد.
سردار نقدی درباره کتاب شهیده مریم فراهانیان نیز اظهار کرد: این کتاب؛ کتاب خوبی است و نویسنده به خوبی توانسته است شرایط زمانی را از یکدیگر تفکیک کند و این ابتکاری در خاطره نویسی و بیان زندگینامه شهیدان ما به شمار میرود. همچنین فیلم مستندی که درباره شهیده مریم فرهانیان ساخته شده است بسیار جذاب و اثرگذار است و قابلیت انتشار و نمایش در سطح بینالمللی را دارد.
وی خاطر نشان کرد: فیلمها و آثاری که ساخته میشوند باید پیوست تبلیغی و تدریجی در جامعه داشته باشند تا اثرگذار شوند. برای اینگونه کارها نیز باید طرح و نقشه مناسبی داشته باشیم چرا که یک کتاب و یا فیلم بدون سناریوی تبلیغاتی در جامعه شناخته نخواهد شد.
سردار نقدی خطاب به مسئولان و برگزارکنندگان کنگره ملی زنان شهیده نیز گفت: مسئولان باید به کنگره ملی زنان شهیده توجه و دقت خاصی داشته باشند چرا که فعالیت آنها فعالیتی تبلیغی نیست بلکه نشر ارزشهای هشت سال دفاع مقدس است. اگر این کار صورت نگیرد دشمن دست به کار خواهد شد تا جامعه ما را دچار آسیبهای اجتماعی کند.
وی در پایان گفت:اگر امروز در کشورهایی مانند بحرین مصر و یمن، بانوان با حجاب اسلامی جهاد میکنند برگرفته از مکتب اسلام و انقلاب اسلامی کشور ما است. اگر معارف عظیم انسانی را استخراج کنیم قطعا شاهد اتفاقهای عظیم در سطح جهان خواهیم بود.
در این مراسم، با حضور سردار محمدرضا نقدی رئیس بسیج مستضعفین و سردار علی فضلی جانشین بسیج مستضعفین، مینو اصلانی رئیس بسیج جامعه زنان کشور، سردار ملکی جانشین سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس سپاه و بسیج و دکتر جعفری رئیس بسیج صدا و سیما از کتاب و فیلم زندگانی «شهیدان نسرین افضل» و «مریم فرهانیان» رونمایی شد.
«نشر فاتحان» با همکاری بنیاد سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای بسیج، کتابهای زندگینامه شهیده مریم فراهانیان و شهیده نسرین افضل را با عناوین «دختری کنار شط» و «دختری با روسی آبی» به چاپ رسانده است.
سردار ملکی جانشین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاعمقدس سپاه و بسیج نیز در این مراسم گفت: قرار است «نشر فاتحان» ۴۸ کتاب برای کنگره ملی زنان شهیده کشور آماده کند. کتاب «نقش زنان در دفاعمقدس» نیز تا پایان شهریورماه سال جاری آماده چاپ خواهد شد.
«آرش سجادی» کارگردان تله فیلم «تیغ و تورنج» نیز در سخنانی کوتاه گفت: فیلم زندگینامه شهیده نسرین افضل محصول یک سال کار بیوقفه برادران و خواهران ما در بخشهای اداری و فیلمسازی بسیج صدا و سیما بوده است .
عبدالرضا سالمینژاد نویسنده کتاب «دختری کنار شط» نیز در این مراسم گفت:حدود سال ۱۳۸۰ بود که درباره شهدای زن استان خوزستان کتابی را مینوشتم. هنگامی که پروندهها را مرور میکردم در بین آنها به پرونده شهیده مریم فرهانیان رسیدم و با اطلاعات کمی که در آن سال داشتم توانستم کتاب «قصه من و مریم» را بنویسم.
وی افزود: ویژگیهایی چون شهادتطلبی، روحیه خودسازی، زندگی در مناطق جنگی ،امدادگری در بیمارستان، داشتن دستنوشته و وصیتنامه و ویژگیهای مبارزاتی خانواده شهیده مریم فرهانیان باعث شد تا کتاب «دختری کنار شط» را به نگارش درآورم. فکر میکنم این کتاب توصیهای برای دختران جوان باشد که بتوانند او را الگوی خود قرار دهند.
در بخش دیگر این مراسم، روحالله سهرابی، قائم مقام انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس درباره فیلم مستند «بالاتر از ابرها» به کارگردانی محمد شرفالدین گفت: ساخت این مستند یک و سال و نیم به طول انجامیده است و خروجی آن نسبت به دیگر مستندهایی که در حوزه دفاع مقدس به نقش بانوان میپردازند متفاوت است چرا که از زوایه دیگر به آن پرداخته شده است. در این پروژه حفظ شأن محتوایی و ساختاری کار برایمان بسیار مهم بود. در این مستند از یک بانوی کشور اوکراین تقاضا کردهایم که ما را در پروسه فیلمسازی همراهی کند.
همچنین در این مراسم، با حضور سردار نقدی، سردار فضلی،دکتر جعفری رئیس بسیج صدا و سیما و مینو اصلانی رئیس بسیج جامعه زنان، از نویسندگان کتاب «دختری کنار شط» و «دختری با روسری آبی» و کارگردانان دو فیلم «تیغ و تورنج» و «بالاتر از ابرها» با اهدای لوح، تقدیر شد.